HBO-Engineering Nieuws
8 februari 2018 12:21

Interesse in Applied Science onderwijs & onderzoek? Kom dan naar DAS-Conferentie 2018 op 29 maart

Interesse in Applied Science onderwijs & onderzoek? Kom dan naar DAS-Conferentie 2018 op 29 maart

Interesse in Applied Science onderwijs en onderzoek? Kom dan op donderdag 29 maart 2018 naar de jaarlijkse DAS-Conferentie. Dit is dé bijeenkomst om nieuwe kennis op te doen en kennis en ervaringen uit te wisselen met collega's van andere hogescholen en opleidingen. 

High Impact Learning that Lasts (HILL)
Tijdens deze Domein Applied Science (DAS)-conferentie gaat keynote spreker Filip Dochy in op High Impact Learning that Lasts (HILL).

We hebben te maken met een sterk veranderend werkveld en maatschappij. Hoe rust je studenten dan zo goed mogelijk uit voor een succesvolle carrière in het werkveld? Filip,hoogleraar Onderwijskunde aan de KU Leuven, neemt de deelnemers mee in de bouwstenen van het mede door hem ontwikkelde onderwijsmodel en laat zien wat dit betekent voor de inhoud van curricula en de organisatie van onderwijsinstellingen.

Delen, doen en denken staat centraal
Samengevat bestaat de inhoud van het sessieprogramma uit de thema’s:

  • Studiesucces
  • Toetsing & Beoordeling
  • Digitalisering van het onderwijs
  • Toekomst Onderwijs & Werkveld
  • Actueel onderzoek in de Applied Sciences

Binnen het thema ‘Actueel onderzoek in de Applied Sciences’ geven lectoren mini-colleges over hun onderzoek en vakgebied. Zo kun je op de hoogte blijven van interessante en voor jou relevante vakgebieden.

KNCV-HBO-Posterwedstrijd tijdens conferentie
DAS en de KNCV dagen studenten van de Applied Sciences-opleidingen uit de resultaten van hun wetenschappelijke of praktijkgerichte stage of afstudeeronderzoek te presenteren aan de deelnemers van de conferentie én aan een jury van onderzoekers en vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven.
De beste poster wordt beloond met de KNCV HBO Posterprijs van €375,-. De deelnemers aan de conferentie kiezen daarnaast de winnaar van de Publieksprijs van €100,-.

Wie is DAS?
Het Domein Applied Science (DAS) is het samenwerkingsverband van hbo-opleidingen in de toegepaste natuurwetenschappen. Stichting DAS coördineert en ondersteunt deze samenwerking.

Interesse?
De conferentie vindt plaats in Congrescentrum Domstad, Utrecht, van 10:00 uur - 17:00 uur

Terug
Agenda