HBO-Engineering Nieuws
18 april 2019 09:52

SAVE THE DATE 'MAAK HET ENGINEERING ONDERWIJS VAN MORGEN'

Conferentie-6-november-2019.png

Op woensdag 6 november 2019 organiseert het landelijk Domein HBO-Engineering een conferentie met als thema ‘Maak het Engineering onderwijs van morgen’. Reserveer deze datum alvast in uw agenda.

De wereld om ons heen verandert snel. Door globalisering, robotisering en digitalisering, maar ook door veelbelovende ontwikkelingen als Internet of Things, Blockchain, Hyperloop, Artificial Intelligence en Big Data. Hoe ziet de wereld van morgen eruit? Hoe ziet de ‘Engineer van de toekomst’ eruit? Over welke kennis en vaardigheden moet hij of zij beschikken om de complexe vraagstukken van de toekomst te kunnen oplossen? Hoe bereiden we onze studenten voor op die nieuwe banen? En hoe begeleiden we hen het beste bij de ontwikkeling van hun talenten? Wat verandert er in de rol van de docent? Daarover gaan we tijdens deze conferentie met elkaar in gesprek.

Wat kunt u verwachten?

inspirerende keynotesprekers uit de techniek;
interactieve workshops rond de drie tracks: 'Engineer van de toekomst', 'Student van de toekomst', en 'Docent van de toekomst'; afsluitende netwerkborrel met volop gelegenheid om nieuwe samenwerkingen aan te gaan.
Het programma van deze dag is nog volop in ontwikkeling, dus houd uw mailbox in de gaten.

Tot ziens op 6 november!
Met vriendelijke groet,
 
Do Blankestijn,
Voorzitter van het Domein HBO-Engineering
 

Terug
Agenda