HBO-Engineering Nieuws
17 maart 2016 13:47

Technische Bedrijfskunde studenten winnen prijs voor internationaal vermarkten

Technische Bedrijfskunde studenten winnen prijs voor internationaal vermarkten

Drie Saxion-studenten en drie Russische studenten hebben innovatieve bedrijven geholpen bij het in kaart brengen van een buitenlandse markt.

Tijdens de opening van de International Week reikte Wim Boomkamp, voorzitter van het College van Bestuur, een prijs uit aan zes winnaars van het internationale project Autumn School. Dit project is voortgekomen uit het Nederland - Rusland jaar in 2013 en wordt in samenwerking met het World Trade Center georganiseerd. De drie Russische studenten komen van de Lomonosov Moscow State University in Moskou. 

Plannen

Dit jaar hebben ze de bedrijven 4Silence (innovatieve verkeerslawaaireductie) in Enschede geholpen met plannen om in Rusland actief de markt op te gaan. Vanuit Rusland zijn de bedrijven SolarNanoPrint (spraybare flexibele zonnecellen) en NanoServe (schoonmaken van leidingen d.m.v. bacteriën) geholpen met het maken van plannen om in West-Europa hun activiteiten uit te breiden. 

 

Autumn Business School

Het programma Autumn Business School wordt op het jaarcongres van de Vereniging Hogescholen op 21 april gepresenteerd, als goed voorbeeld van een internationaal innovatief University - Business project.

Terug
Agenda