HBO-Engineering Nieuws
5 oktober 2020 13:09

Conferentie 'Motivatie voor docent en student in de nieuwe online wereld'

Conferentie 'Motivatie voor docent en student in de nieuwe online wereld'

Hoe motiveer je jezelf als docent in deze nieuwe wereld? Waar komt motivatie vandaan? Hoe ziet de rest van de wereld ons vak van docent? Wat verandert er voor de student? Verandert onze visie op leren, nu we de studenten minder zien? Op woensdag 4 november 2020 van 10:30-13:15 uur organiseert het landelijk domein HBO-Engineering online haar conferentie ‘Motivatie voor docent en student in de nieuwe online wereld’.

Programma

10.15 - 10.30  uur: Welkom in de lobby/plaza
10.30 – 10.35 uur: Opening door de dagvoorzitter Milo Berlijn
10.35 - 10.55  uur: Presentatie door Frank Lammers – De groeten van Gerri 
10.55 - 11.15  uur: Presentatie door Prof. Dr. Robert-Jan Simons
11.15 - 11.35  uur: Q&A Frank Lammers - Robert-Jan Simons
11.35 - 11.55 uur: Koffiebreak & netwerken
11.55 - 12.25 uur: 1e ronde Break-outsessies
12.25 - 12.40 uur: Koffiebreak & netwerken
12.40 - 13.10 uur: 2e ronde Break-outsessies
13.10 - 13.15 uur: Afsluiting

Bekijk hier het overzicht van de break-out sessies.

Meld u hier aan voor de conferentie.

Sprekers

Milo Berlijn
Als dagvoorzitter hebben wij gekozen voor Milo Berlijn, met name omdat hij staat voor motivatie. Op dit moment is Milo actief met zijn Pimp theatershow en met zijn nieuwe show ‘Mens erger je niet’. Deze voorstelling is inmiddels aangepast naar de anderhalve meter samenleving. Ruim twee derde van de Nederlanders heeft in de supermarkt of op het werk last van mensen die te dichtbij komen. Er is genoeg om je druk over te maken: van het wachten in een rij, tot mensen die zonder mondkapje in de metro rijden. Maar waarom maken we het ons nog steeds zo lastig? Hoe kun je op een leuke en spontane manier met alles omgaan?

promobeeld_mens_erger_je_niet_-_extra_-_credits_matthijs_becker.jpg

Frank Lammers
Special Guest: met de groeten van …. Gerri
‘Groeten van Gerri’ is een Nederlandse komediefilm uit 2020, geregisseerd door acteur Frank Lammers. Gerri van Vlokhoven is een 45-jarige scheikundeleraar, die als maatregel tegen het coronavirus vanuit huis les moet geven. Tijdens een van de online lessen vergeet hij dat hij geen broek aan heeft, waardoor hij in zijn witte onderbroek in beeld komt en hij viral gaat. Het daaropvolgende succes stijgt hem naar zijn hoofd.
Door de coronapandemie en de coronamaatregelen in 2020 had Frank tijdelijk geen werkzaamheden. Het idee voor de film kwam door digitaal thuisonderwijs van zijn dochter.

Frank Lammers is live bij ons op de conferentie om te vertellen over het ontstaan van de productie en zijn ideeën over het vak van ‘docent’.
Gerri.jpg

Prof. Dr. Robert-Jan Simons
Robert-Jan heeft de website visie op leren opgericht. Hij vindt het belangrijk dat organisaties nadenken over hun visie op leren. Leren is de kerncompetentie voor de 21e eeuw. Een heldere en gedragen visie op leren kan bruggen slaan tussen de diverse actoren. Visies op leren moeten worden verbonden met leertheorieën. Als bruggenbouwer probeert hij theorie en praktijk dichter bij elkaar te krijgen.
Prof. Dr. P. Robert-Jan Simons is al heel zijn leven bezig met het thema ‘leren’. Eerst richtte hij zich op het leren van middelbare scholieren, daarna op het leren op de werkplek door medewerkers en professionals. De laatste jaren waren dit vaak ook leerkrachten en schoolleiders. Hij probeert mensen een breder begrip van leren te laten krijgen door ze te inspireren en in de war te brengen. Leren is immers ook impliciet leren en zelf-gereguleerd leren. Leren is ook team-leren en organisatie-leren.
Robert-Jan.jpg

Praktische informatie
Datum: woensdag 4 november 2020
Tijd: 10:30 - 13:15 uur

Aanmelden
Er zijn geen kosten verbonden aan deelname.

Meld u hier aan voor de conferentie.

 

Terug
Agenda