De opleiding Maritieme Techniek (voorheen Scheepsbouwkunde) wordt verzorgd NHL (Noordelijke Hogeschool Leeuwarden) in Leeuwarden en door de Rotterdam Mainport University of Applied Sciences (Hogeschool Rotterdam & STC-group) in Rotterdam. NHL biedt studenten een ‘ScholarSHIP’ en bij RMU ‘leert de student de haven innoveren’. Kenmerkend voor beide opleidingen is de kleinschaligheid, de persoonlijke benadering en de praktische instelling.

Thema’s als drijven, sterk zijn, werken en maken geven richting en samenhang aan het onderwijsaanbod. Kennisintensief onderwijs wordt gecombineerd met praktijkgestuurd onderwijs en er is veel aandacht en oog voor studentgerichte ondersteuning en persoonlijke ontwikkeling. Beide opleidingen hebben nauw contact met hun Maritiem Kenniscentrum en het maritiem beroepenveld.

In de opleiding Maritieme Techniek worden de waardevolle eeuwenoude tradities van de scheepsbouw gecombineerd met de meest moderne technieken. Dit alles om schepen te ontwerpen en te bouwen die voldoen aan eisen van de nabije toekomst: veilig, duurzaam en kostenefficiënt.

De Nederlandse scheepswerven behoren tot de wereldtop. Al eeuwenlang hebben we hier vakkennis in huis en ook nu is Nederland een toonaangevende scheepsbouwnatie. Er worden in Nederland veel verschillende schepen ontworpen en gebouwd, van baggerschepen en offshore-vaartuigen tot veerschepen en luxueuze jachten. Ook wereldwijd wordt de Nederlandse kennis ingezet ten behoeve van de internationale scheepsbouw.

Agenda