HBO-Engineering Nieuws
27 juni 2023 11:52

Notulen en stukken 13 juni Be an Engineer en Domein Engineering

Dinsdag 13 juni hebben we samengewerkt aan de ambities voor LLO in het Engineering Domein. Het programma van die dag en de aansluiting met de bijeenkomst van 15 april vind je in de bijgesloten presentatie "230613-Bijeenkomst Domein Engineering en BeanEngineer"

De bijeenkomst van 13 juni heeft de nadruk gelegd op 2 van de 6 pitches, zoals gemaakt op 15 april. 

We zijn gestart met een concreet voorbeeld van de deeltijdopleiding Engineering van de HvA gegeven door Paul Bonsema. Zijn presentatie is bijgesloten "Herontwerp deeltijd Engineering LLO". Er is gesproken over de invulling van een deeltijd en ook veel over waar Hogescholen tegenaan lopen in het realiseren van LLO-aanbod (o.a. beoordelen op leeruitkomsten). In het competentieprofiel van Domein Engineering wordt nog gewerkt met 3 niveaus binnen het bachelor niveau 6. Niveau 5 van de AD en 7 van de master kunnen hier nog aan toegevoegd worden in de toekomst. Vanuit de werkgevers wordt aangegeven dat een HBO'er niet wordt gezien als zij-instromer. Een HBO'er wordt gezien als iemand die eerst meters heeft gemaakt als MBO'er. Vandaar dat zij- instromers voor MBO'ers grotere aantallen hebben. Daarom zijn de aantallen kandidaten die de stap van werk naar werk willen maken als HBO'ers zo moeilijk op te schalen zijn. Er moet worden gewerkt aan de portefeuille "instroom via de arbeidsmarkt". 

Vervolgens zijn we aan de slag gegaan met het geven van invulling aan een aanvraag voor de LLO katalysator in de vorm van een voortraject "De modulaire Engineer." Dit werd geleid door Onno Hans Noteboom. Een voortraject met als doel een kandidaat zo snel mogelijk een functioneel inzetbaar persoon (FIP) te maken. De opbrengst van de sessie is te zien in de vorm van de 3 foto's. 

Inmiddels is dit idee verder uitgewerkt, zie excel "Voortraject Techniek aanvraag LLO"

We eindigen de bijeenkomst met een presentatie van Tanja en Onno-Hans over microcredentials en de twee driehoeken van commitment. 

We zien terug op een vruchtbare bijeenkomst waarop veel met elkaar is gedeeld, en ook veel opgehaald om verder te werken aan een gezamenlijke aanvraag voor de LLO Katalysator. 

Namens Be an Engineer
Janette Bezemer

Klik hier voor de documenten:
Domein Engineering en Be an Engineer pppt
Experiment Tech Skills Werkveld
Herontwerp deeltijd Engineering LLO
Voortraject Techniek aanvraag LLO-Katalysator voor VHS-HO

Terug
Agenda